Tuesday, August 31, 2010

Lawakkah??????


Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...


Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....

Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah... tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "

"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"

Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:

"Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat"....

Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan berjemaah bersama....

Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda Fikirkanlah...

"Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul BERIMAN... "

"Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah.. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."

"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"

"Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai.. tak cukup masa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama Lawak kan???

Kenapa? gelak tu kan realiti.. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak????


Wallahualam..

>>>>Sebarkanlah.... Xperlu minta IZIN.. :) <<<<

Sunday, August 29, 2010

Fun Fact - Animal



1. A baby bat is called a pup.

2. It takes forty-two days for an ostrich egg to hatch.

3. The anaconda, one of the world’s largest snakes, gives birth to its young instead of laying eggs.

4. The only two mammals to lay eggs are the platypus and the echidna. The mothers nurse their babies through pores in their skin.

5. Some ribbon worms will eat themselves if they cannot find food.

6. The original name for butterfly was the flutterby.

7. The giant cricket of Africa enjoys eating human hair.

8. Grasshoppers have white blood.

9. Male bees will try to attract sex partners with orchid fragrance.

10. A cockroach’s favorite food is the glue on the back of stamps.

11. If a frog’s mouth is held open for too long, the frog will suffocate.

12. Toads don’t have teeth, but frogs do.

13. Golden toads are so rare that a biological reserve has been specifically created for them.

14. An iguana can stay under water for twenty-eight minutes.

15. Male western fence lizards do push-ups on tree limbs as a courtship display for females.

16. A blind chameleon still changes color to match its environment.

17. Each eye of the chameleon is independent of the other. The lizard can watch and study two totally different pictures at the same time.

18. Komodo dragons eat deer and wild boar.

19. To escape the grip of a crocodile’s jaws, push your thumbs into its eyeballs. It will let you go instantly.

20. Alligators cannot move backward.

21. The only continent without reptiles or snakes is Antarctica.

22. Snakes do not urinate. They secrete and excrete uric acid, which is a solid, chalky, usually white substance.

23. It takes about fifty hours for a snake to digest one frog.

24. The flying snake of Java and Malaysia is able to flatten itself out like a ribbon and sail like a glider from tree to tree.

25. A group of owls is called a parliament.

26. Male monkeys lose the hair on their heads in the same manner men do.

27. Gorillas beat their chests when they get nervous.

28. Vampire bats adopt orphans and have been known to risk their lives to share food with less-fortunate roost-mates.

29. The male moose sheds its antlers every winter and grows a new set the following year.

30. Moose have very poor vision. Some have even tried to mate with cars.

31. Tigers have striped skin, not just striped fur.

32. There is no single cat called the panther. The name is commonly applied to the leopard, but it is also used to refer to the puma and the jaguar. A black panther is really a black leopard.

33. The grizzly bear is capable of running as fast as the average horse.

34. The domestic cat is the only species able to hold its tail vertically while walking. Wild cats hold their tails
horizontally or tucked between their legs while walking.

Friday, August 27, 2010

pafu wafuu

video

MEN ARE JUST HAPPIER PEOPLE



NICKNAMES

* If Laura, Kate and Sarah go out for lunch, they will call each other Laura, Kate and Sarah.
* If Mike, Dave and John go out, they will affectionately refer to each other as Fat Boy, Godzilla and Four-eyes.


EATING OUT

* When the bill arrives, Mike, Dave and John will each throw in $20, even though it's only for $32..50. None of them will have anything smaller and none will actually admit they want change back.
* When the girls get their bill, out come the pocket calculators.


MONEY

* A man will pay $2 for a $1 item he needs.
* A woman will pay $1 for a $2 item that she doesn't need but it's on sale.


BATHROOMS

* A man has six items in his bathroom: toothbrush and toothpaste, shaving cream, razor, a bar of soap, and a towel .
* The average number of items in the typical woman's bathroom is 337. A man would not be able to identify more than 20 of these items.


ARGUMENTS

* A woman has the last word in any argument.
* Anything a man says after that is the beginning of a new argument.


FUTURE

* A woman worries about the future until she gets a husband.
* A man never worries about the future until he gets a wife.


SUCCESS

* A successful man is one who makes more money than his wife can spend.
* A successful woman is one who can find such a man.


MARRIAGE

* A woman marries a man expecting he will change, but he doesn't.
* A man marries a woman expecting that she won't change, but she does.


DRESSING UP

* A woman will dress up to go shopping, water the plants, empty the trash, answer the phone, read a book, and get the mail.
* A man will dress up for weddings and funerals.


NATURAL

* Men wake up as good-looking as they went to bed.
* Women somehow deteriorate during the night.


OFFSPRING

* Ah, children. A woman knows all about her children. She knows about dentist appointments and romances, best friends, favorite foods, secret fears and hopes and dreams.
* A man is vaguely aware of some short people living in the house.


THOUGHT FOR THE DAY
A married man should forget his mistakes. There's no use in two people remembering the same thing!

Tuesday, August 17, 2010

Amalan Harian


Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan:-

1. Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

2.Rasulullah s.a.w mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya InsyaAllah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

3. Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir ke ruang berkenaan.

4. Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama ayam. Di khuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tindak balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

5. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan kanan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli sains telah menjumpai bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam) Wassalam...

6. Sabda Nabi Ilmu itu milik tuhan, barang siapa menyebarkan ilmu demi kebaikkan
nsyaAllah Allah akan menggandakan 10 kali kepadanya.

Sunday, August 1, 2010

fakta yang jarang didengari

fakta2 yang jarang anda dengar

1) Di Albania, menggelengkan kepala bermaksud 'ya' dan menggangguk bermaksud tidak.

2)kandungan emas di laut adalah 200 kali ganda lebih banyak berbanding di daratan

3)mengikut kajian saintifik orang yang menggunakan tangan kanan hidup sembilan tahun lebih lama daripada mereka yang kidal (tapi ajal maut di tangan tuhan,ingat2 lah yer)

4)Otot akan masih bergerak atau berdenyut walaupun mayatnya sudah masuk peringkat 'brain death'(oleh itu kepada org2 jaga bilik mayat tue janganlah takut sangat, tapi berwaspadalah.jangan biarkan hidup anda diselebungi MISTERI)

5)Cuba teka tempat apa yang paling sejuk dalam dunia ini?kutub utara?SALAH,kutub selatan?SALAH jugak.jawapanya di Verkovank, Siberia dengan suhu serendah 100 darjah di
bawah paras beku pernah dicatitkan.

6)jangan terkejut jika sebenarnya semut mempunyai otak terbesar diantara semua makhluk (jika dibandingkan dengan nisbah saiz badannya)

7)John Boyd Dunlop,pencipta tayar dunlop sebenarnya adalah seorang pakar bedah veterinar berbangsa Scotland

8)jika anda lahir ketika zaman dimana kamera mula-mula dicipta dahulu,ia memerlukan seseorang beraksi selama lapan jam di depan kamera itu sebelum gambar dapat dirakamkan.(pasal tue takde supermodel zaman dulu-dulu)

9)Manusia akan hidup lima setengah minit lebih lama bagi setiap batang rokok yang TIDAK dihisap.

10)Sebuah ladang di Byelorussia (Soviet Union) menawarkan bonus sebulan gaji bagi pekerja yang tidak merokok (ha..ingat tue wahai perokok tegar sekalian)

11)zirafah dan tikus boleh hidup lagi lama tanpa air daripada unta.

12)sebenarnya dekelarasi kemerdekaan Amerika ditulis diatas kertas marijuana(maknanya mereka mintak kemerdekaan mereka diatas kertas dadah)

13)seorang lelaki akan hilang 40 helai rambut sehari,perempuan pula 70 helai

14)jangan sekali-kali anda bagi anjing makan cokelat,ia boleh menbunuh anjing tersebut

15)perasankan anda apabila anda hendak save di microsoft office program, ia menunjukkan gambar floopy disk dengan shutternya terbalik??

sumber